Teşekkürler Hepinize

30 yıla dayanan geçmisi ile KFY`nin takıma,taraftara, tribüne ve camiaya bakışı, duruşu herkesçe bilindiği gibi bir gün bile değişmemiştir. Fenerbahçe için varolan KFY, Fenerbahçe tribünlerinin düşürüldüğü duruma karşı yıllardır tepkisini açık ve net ortaya koymuştur.

Son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirilecek ve şaşırılacak bir durum olarak görmüyoruz. Beklediğimiz gelişmeler olmuş ve tahminimizce de bu tatsız olaylar yaşanmaya devam edecektir.

Taraftarlık bilinci ve sorumluluğunda düşünen ve davranabilenlerin ortak endişesi olan tribünlerimizin geldiği son durum için maalesef ümitlenecek hiçbir soyut/somut adım ve çare göremiyoruz. Yıllarca üstüne koyarak geliştirdiğimiz, daha güçlü ve tek parça olması ve bunun yanında takıma, kulübe ceza aldırmamak adına verdiğimiz çabalar ile Avrupa dahil olmak üzere herzaman takdir alan tribünlerimizin, maalesef çok saygı duyduğumuz ama neden yaptığı konusunda en ufak bir fikir yürütemediğimiz başkanımız tarafından yok edilmesini üzülerek izliyoruz ve soruyoruz; nedir paylaşılamayan, nedir bu inatlaşma, nedir bu kavga, kime ne faydası vardır !!!.... Geçtiğimiz sene ve bu son olayda, başkanımız tarafından tribün gruplarına veya tribüncü ruhu taşıyan renktaşlarımıza yapılan haksız itham ve hareketlerde, Fenerbahçemiz`in çıkarları için susmamız, sanıyoruz ki olaylara tepki vermediğimiz ya da bu yapılanların haklı olduğunu düşündüğümüz şeklinde bir tablo ortaya koymuştur. Bilinmesini isteriz ki; sessizliğimiz saygımızdır, tepkimizdir ve belki de ümitsizliğimizdir.

Kfy olarak bizler; daha sezon başlamadan tribünlerimize yapılan bu çok tatsız ve kasıtlı saldırılardan ve buna mağruz kalan arkadaşlarımıza karşı takınılan dostane olmayan tavırlardan son derece rahatsız ve o derecede üzüntülüyüz.

Tribüne her koşulda emek veren, yaz-kış, yurtiçi-yurtdışı demeden çubuklu formanın temsil edildiği her yere imkanları elverdiğince gitmeye çalışan ve yaşadığımız bu vahşi endüstriyelleşme sürecinde belki de en büyük sıkıntıları çekmesine karşın, Fenerbahçe mücadelesinde her zaman gururla yerini almış olan Genç Fenerbahçeli arkadaşlarımıza yapılan bu haksızlığı şiddetle protesto ediyoruz.

KFY



Üç sezon önce tribünlerdeki gidişattan rahatsız olduğumuz için mabedimizde açtığımız pankartta bu sözler yazılıydı. Bu sözler, sadece bir tribün grubu olmayan 1907 ÜNİFEB’in tribün konusundaki değişmeyen duruşunun özetidir. Biz, üniversiteli gençler, Fenerbahçe’nin aydınlık geleceği olma amacıyla çıktığımız bu yolda en başından beri bu duruşumuzun arkasındayız. Ancak, son yıllarda kulübümüzün Avrupa’da en büyük olma yolunda attığı adımları desteklerken, bunun sonucunda eriyen taraftarlık ruhu ve ayrıca iç yüzüne tam olarak hakim olamadığımız bazı tribün olayları karşısında kaygılanmaktayız.

Üzüntümüz odur ki; yitip gitmekte olan, bir zamanların efsanesi Fenerbahçe tribünlerinden başka bir şey değildir.

Bizler, aynı renklere aşık insanların, konumu ve sıfatı ne olursa olsun Fenerbahçe etrafında tek bir yumruk olacağı günlerin hayaliyle yaşıyor ve bunu arzuluyoruz. Hayallerimizi gerçeklere dönüştüreceğimiz güne kadar, aynı dik duruşu sergileyeceğimizi ve bu anlamda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme gayretinde olacağımızı da kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

101 yıllık Fenerbahçemiz’in tribünleri, bizlere dedelerimizden, babalarımızdan mirastır. Futbolun endüstriyelleşmesi ile birlikte kaybetmeye başladığımız tribün ruhunu yaşatmak adına elimizden gelen her şeyi yapmakta olduğumuzu ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi camiamıza bir kez daha duyuruyoruz.

Bütün bunların yanında, tribünlerimizde sadece maddi katkı yaparak yer alan seyircilerimize de saygı duyuyoruz. Ancak bizim onlara duyduğumuz saygı kadar, onların ve camiamızın da tribün ruhunu yaşatmaya çalışan bizlere saygı göstermesini bekliyoruz.

Çünkü biliyoruz ki tribünler, onu yaşatan taraftarlarıyla güzel.

1907 ÜNİFEB Fenerbahçe Derneği



Kuruluş amacı kulübüne tribün desteği vermek olan Eurofeb‚ son 5 yıldır tribün desteği yanında başka alanlarda da gücünün yettiği oranda Fenerbahcemize maddi manevi destek vermiştir.

Kurumsallaşan Fenerbahçemizin Avrupa`da her gecen gün söz sahibi olması bizlere gurur vermektedir. Buna bağlı olarakta Avrupada tribün gücü oluşturmak üzere yola çıkan bizler‚ stadımızda her geçen gün azalan tribün desteğini üzülerek izlemekteyiz. Korkumuz‚ endüstriyel futbolun takımına her koşulda destek veren ve yaşam biçimini Fenerbahce olarak seçen insanların yavaş yavaş tribünlerde azalması‚ genç nesillerin bu bilinçten uzak yetişmesidir.

En son Fenerbahce tribünlerine sınırsız emeği gecmiş Genç Fenerbahçeliler grubunun bazı üyelerinin karşılaşmalardan men cezası aldığı açıklanmıstır. Bizler ceza alan bazı kişilerin ceza almalarına sebep olan olay mahalinde olmadıklarını biliyoruz.

Hiç bir şekilde stadımız içerisinde ya da dışarısında hoş olmayan olayları tasvip etmemekteyiz ancak olayların içinde bulunmayan insanların da ceza alması adil değildir. Cezayı veren ve verilmesine vesile olan mercilerin‚ yanlış bilgilendirilmeleri sonucunda verildiğine inandığımız bu cezaların‚ kulübümüzün de yardımıyla kalkacağına ve suçsuz insanların ait oldukları yere yani Fenerbahçe tribünlerine geri döneceği umudunu taşımaktayız.

Avrupa`da bir çok büyük kulüpte olduğu gibi kulübümüzün tribün grupları ile sıkı işbirliği içinde olması en büyük temennimizdir. Bu diyalog bir çok yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracağı gibi organizasyonları kolaylaştıracak ve tribünlerimizin efsane günlerine dönmesini sağlayacaktır.

Fenerbahce kulübü ve taraftarı olan bizlerin en büyük şansı Aziz Yıldırım gibi bir başkana sahip olmamızdır. Başkanımızın her alanda olduğu gibi Fenerbahçe camiasının temel taşını oluşturan tribünlerimiz konusunda da eminiz ki yapabileceği çok şey vardır ve Başkanımızın katkısıyla eski efsane günlere dönmek hayal değildir. Kombine karti olan renkdaşlarımızın koltuklarında oturarak ya da kimseyi engellemeden ayakta maç seyretmeleri en doğal haklarıdır. Stadımızın belirli bölümlerinin ayakta maç izlemek ve maç boyunca susmadan bağırmak arzusunda ki taraftara ayrılması‚ bu durumun tüm taraftarlara duyurulması ve belirli bölümlerin bilet fiyatlarının (kombinelerinin) ülkemiz ekonomik koşullarına göre belirlenmesi‚ eminiz ki bir çok sorunu ortadan kaldıracaktır.

Fenerbahce Başkanlığı sıfatını başarıyla‚ onurla taşıyan bir lider olarak kendisinden bu gidişata son verecek hamleleri yapmasını rica ediyoruz.

Tüm Tribünlerin Birliği ve Dirliği adına

EuroFeb
0 Responses