2048 Erzurum Olimpiyatları

# İlk kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Türkiye de,federasyon başkanı Murtaza Arkasısağlam " memleketin her ilinde olimpik sporların yapılabileceği mükemmel tesisler var ,Erzurum'da bunlardan biri.Erzurum halkının spora düşkünlüğü ,futbol ve basketboldaki son şampiyonlukları sebebiyle Erzurum'u aday göstermeyi düşündük" açıklamasıyla,neden İstanbul'un aday gösterilmediği sorularına son noktayı koydu.

#Olimpiyatlara en fazla sporcuyu 68 sporcu ile Gaziantep yolladı.Bu rakam 2008 olimpiyatlarına gönderdiğimiz toplam sporcu sayısına eşit.En büyük hayal kırıklığı ise,toplam 30 sporcuyla olimpiyatlara katılan Fenerbahçe,Galatasaray ve Beşiktaş spor kulüpleri oldu.

#Olimpiyat oyunlarında devşirme sporcusu bulunmayan tek ülkenin Türkiye olduğu belirtildi.Devşirme sporculara karşı olmadığını belirten Başkan Arkasısağlam,ancak biz kendi evlatlarımıza yatırım yapmayı daha uygun gördük şeklinde görüş belirtti.

#Açılış töreni muhteşem görüntülere sahne oldu.En son teknolojinin kullanıldığını belirten yetkililer,bizde Çinliler gibi sahte ,kolpa iş olmaz.Çivisine kadar herşey orjinal malzemeden yapılmaydı,açılış şarkısını söyleyen çocuk da oldukça şirindi,daha şirinini bulmamıza gerek kalmadı, şeklinde konuştular mikrofonlarımıza.

#100 metre dünya rekoru ,Afyonlu sprinterimiz Rezzak Nişadır tarafından 9.48 dereceyle kırıldı.Önceki rekor 9.50 ile yine atletimiz Hüseyin Pelt'e aitti.200 metre yarışına da katılacak olan Rezzak,amacının kazanmak olduğunu belirtti.Rekor gelir mi sorularını ise "Usain deyyusu çok sağlam koşmuş,çok zor ancak deneyeceğim" şeklinde yanıtladı.Usain Bolt rekoru 2008 Beijing olimpiyatlarında 19.30 ile kırmıştı.

#Olimpiyatlara Michael Phelps'in 8 altın madalyalık rekorunu 9 madalya kazanarak geçme hedefi ile katılan Austin Whoops'un hayalleri,Trabzonlu yüzücümüz Deniz Uzunkulaç tarafından yıkıldı.100 metre kelebekte rakibine geçiş şansı tanımayanDeniz,"hamsi gibi yüzdüm arı gibi soktum açıklamasıyla herkesi kahkahalara boğdu.

#Bayanlar 1500 metre yarışını mikrofonlarımıza yorumlayan Süreyya Ayhan,kariyerine yön vermekte büyük hatalar yaptığını,ancak şu anki şartlarla,40 sene önceki şartların çok farklı olduğunu belirtti.Sporun her dalının çok geliştiğini belirten Ayhan,kendisinin zamanında hem devlet bazında,hem sponsor bazında yeterli destek görmediğini,Başarısızlık durumunda hemen kelle istendiğini ,ancak artık bu durumun değiştiğini anlattı.Anlattı da anlattı..

#Olimpiyat oyunlarında liderliği toplam 156 madalya kazanan Türkiye elde etti.Bu sayı şimdiye kadar olimpiyatlarda kazandığımız toplam madalya sayısından 30 eksik.

Birgün diyorum.Olur mu?
4 Responses
  1. Adsız Says:

    çok güzel hayaller bunlar. üslup da oldukça eğlenceli. zevkle okudum.


  2. Leyla Says:

    Sporla yatıp sporla kalktığını düşünüyorum. Bana ütopik gözüktü ama okuması bile keyifliydi.

    Bu arada teşekkürler ;)


  3. KeFeLi Says:

    @ Leyla

    Sporcu bir aileden gelip,15 sene spor yapmanın sonucudur bu.Doğru düşünüyorsun yani.Gerçi göbeğime bakınca utanıyorum kendimden ama neyse artık=)

    Rica ederim ;)


  4. Leyla Says:

    Boşver göbeği yaaa, Türk kası o :D