Thayet Myo


Ben bilmiyordum. Fazla da bilen olduğunu sanmıyorum. Fakat bu eşekliğimi kurtaracak bir bahane değil. Myanmar' da bir şehitlik. Evet, Myanmar'da 1500 askerimizin yattığı bir şehitlik. Orası neresi diyecek de çok adam var. Muhtemelen şehitler de, giderken nereye gittiklerini bilmiyordu. Allah hepimize Onlardaki imanı,vatan sevgisini nasip etsin. Hepsine de rahmet eylesin. Fazlası burada
7 Responses
  1. Adsız Says:

    yazık ki orası neresi dedim ben de. bu kadar mı aciz kaldık ya biz?


  2. bende bilmiyordum ve çok kızdım
    kendime , milletime, vurdumduymazlığımıza, millî hafızamızın zayıflığına, boşvermişliğimize, vefaSızlığımıza...

    *arz talep lafının koruması altında, benim ikramı geri çevirmeyen (!)milletime dayatatılan yüzlerce programların,saçmalıkların sayesinde tarihimizden mahrum kalıyoruz...


  3. KeFeLi Says:

    Hasan şu dediğin olay ciddi anlamda işin popülizm kısmı. Hadi tv.nin son 10 senesi bu şekilde geçti diyelim, ondan önce Trt nin böyle bir belgeseli mi olmuş? Trt sadece 10 kasım da Sarı Zeybeki, 29 Ekimdede Cumhuriyeti verir. Zaten Trt bünyesinde de böyle birşeyden haberi olan insan sayısı 3 ü 5 i geçmez.

    Bundan farklı olarak,Myanmar'lı yetkililere kızdım önce ama sonra haksız olduğumu gördüm.Biz kendimiz ne değer veriyoruz ki onların değer göstermesini bekleyelim. Leyla bilir,bizim karadeniz yaylalarında adım başı şehitlik vardır.1.Dünya savaşında o dağlarda çıplak ayakla ruslarla savaşan askerlerimizin yattığı şehitlikler. Sarıkamış'ta ölen askerlerimizden ayrı olarak ,bizim oralarda da onlarca şehitlik var. Ama sadece adı şehitlik. Mezarların etrafı alçak taşlarla çevrilmiştir, uzaktan görenler için basit mezarlık görüntüsü vardır.Ama orada yatan askerlerin Çanakkale'de şehit olan askerlerden hiçbir farkı yoktu aslında.Bu memleketi Çanakkale'de koruyamamak dışında.Bir tarafta bütün dünyanın ziyaret ettiği,(olması gerektiği şekilde) gayet güzel bir şehitlik.Diğer tarafta köhne taş yıkıntıları altında kalmış cesetler!.Maalesef bakış açısı bu şekilde.Yoksa oraların o şekilde bırakılacağına imkan ihtimal vermiyorum. Maalesef bu memleketin doğusunda yaşamakla,batısında yaşamak arasında çok fark var.


  4. ►cevap olsun diye Değil, anlattıklarımı anlayamadığın için ,
    belki de senin gibi anlayamama yada yanlış anlama ihtimali olanlar için yazıyorum Kefeli
    (ki aslında neyi anlatmak istediğimi anlaman gerekirdi diye düşünüyordum).

    ►birincisi bu yazı altında popülizm yapacak değilim, en kötüsü okur geçerdim,
    ikincisi ve beni şaşırtanı ise;
    asıl olan yorumumdan ziyade konu ile kısmî alakalı eleştirime ciddiyetle yorum yazman.

    ►Dar çerçevede bakarsan Tv’yi içine sokabilirsin , ben oldukça geniş bi popülizm çemberinden bahsediyorum. Bunun içine görsel ve yazılı medyayı ,
    toplumsal yapıyı ,globalleşmeyi, toplumsal etkileşmi hatta kişisel düşünceleri dahi koyabilirsin. Örnekleri çoğaltmak mümkün.Bu sadece bizim sorunumuz değil.
    ^Hergün artan ve hızla yenilenen olgular ve teknoloji.Gelecekten beklentiyi arttırırken Geçmişi unutturuyor !^
    Fazla dağıtmadan toparlıyorum ;

    yani Fatih olay Trt olayı değil, dediğin gibi popülizm.Teoride bütün geçmişimizi
    kucaklayan , eksiksiz gelecek nesillere aktarmaya çalışan bir Millet’iz, fakat pratikte durum
    hiç de öyle değil. Bi bakıma insanların duymak istediklerini söylemek de popülizm.
    Sadece eleştirmek ise işin Teori kısmının bir parçası. Bu sende yapıyorsun bende .
    Konu ile alakasız ama kendimden örnek vermek gerekirse Karadeniz’de yapılacak HES’ler hakkında
    son bikaç aydır derin malumatım oldu , konu ile alakalı her yazıyı, yazarı beğenmesemde takip ediyorum. Fakat gel gör ki sistemi eleştirmekten öte yaptığım bişey yok , yapmaya kalksam da sınırlarını ben belirleyemiyorum maalesef. (Yalnız yapılabileceklerden bahsediyorum).

    ▌Bu arada Çanakkale Kurtuluş Savaşı’nda bir cephe idi ve yüzbinlerce şehit Ortak anlarda şehit oldular . Senin yaylalarda gördüğün şehitler’in de onlardan bi farkı yok .
    Onlara yapılan Ahde vefasızlıktır.
    Yalnız yaptığın Batı Doğu ayrımına (bu konuda) katılmıyorum
    Vatan için inançla ölmüş her asker Şehit’tir.Dili, ırkı ,bölgesi yoktur.


    Bunlar nacizane düşüncelerim .
    Yorumun için ayrıca teşekkür anlaşılmadığımı düşünüp uzunuzun anlattırdığın için :) sevgilerimle….


  5. KeFeLi Says:

    ► Ben senin için demedimki popülizm yapıyorsun diye..Genel olarak ,safiye soyman yayınlayacaklarına , belgesel yayınlasınlar izleyelim diyen ve aslında belgesel seyretmekten hallice! hoşlanan,kirpiyi en vahşi hayvan zanneden, arta kalan zamanlarda da aptal show programlarına rating yaptıran kesim için söyledim bunu..

    ► Trt örneğini de bu işin öncüsü olduğu için verdim..Trt nin rating kaygısı olmamalıdır,devlet kanalıdır..Trt nin para derdi olmamalıdır,devlet kanalıdır..Buna rağmen o kanal bile rating kaygısı içinde hareket edip,yılbaşında Tarkan'a ,İbo Şov için hazretlerine milyarlar yağdırmakta.

    ► Vatan için şehit düşmüş her asker birdir evet..Orda ayrıldığımız bir nokta yok.

    Biliyorsun bizim Fatih'teki camilerin yanında hep çok eski mezarlıklar vardır..Mezar taşları sağa sola yatmıştır hep,ya da kırılmıştır..Çanakkale'de o kadar güzel bir örnek dururken,bizim oralardaki şehitliklerin ,camilerdeki mezarlıklara benzemesinin açıklaması nedir?

    Sen kabul edersin,etmezsin o senin görüşün..Tartışırızda..Ancak benim gözümde, bu memleketin doğusunda yaşamakla,batısında yaşamak arasında fark vardır.


  6. bende zaten bi yoruma daha fazla ne kadar kişisel görüş sığdırılabilir diye fazladan alındım yoksa sorun yok zaten...

    doğu-batı konusunu da bilahare konuşalım ...


  7. KeFeLi Says:

    Tamam lan küsme=)