Yaşlı-Gazi-Emekli Malulu

Bazı teyzeler vardır, toplu taşıma araçlarında hem otururlar hem sağa sola bulaşırlar. Daha da enteresan olanı, inecekleri yer geldiğinde etraflarında ayakta yolculuk eden bir bayan ararlar. Ya gözleri yerinden fırlayacak şekilde zorla uzanır ayaktaki bayanın eteğinden çeker,ya da bir aracıyla haber gönderirler(şu bana baksın gibisinden),son derece pişkin bir tavırla "gel sen otur" derler,bir de göz kırparlar üzerine. Miras mı lan o koltuk,devrediyosun kafana göre? Sonra kalabalık yarılır, mirası emanet almak üzere ayaktaki hanımefendi bir kraliçe edasıyla süzülür ve uzun süre oturması sebebiyle teyzenin kıçının loblarının izinin çıktığı koltuğa oturur.

İğrenç bir durumdur açıkçası, durumdan ziyade dominant teyzelerin tavırları çok "kıl"dır. Otobüste bulundukları süre içerisinde yaptıkları sosyal devrimin gururu vardır gözlerinde. İnsanlık dersi vermişlerdir, ayakta hiçbir bayan kalmayana değin bu devrim her otobüste devam etmelidir.

Ve bu teyzeler çok fazladır,en azından ben bindiğim hemen her toplu taşıma aracında rastlarım bunlara. Acaba bir kooperatifleri filan da var mı?,çok merak ettim şimdi. Femteysen. Feminist teyzeler sendikası.

Yalnız kendilerini sinirlendirmemekte fayda var,zira kendilerinden şöyle bir söz duymakta gayet mümkündür:

-Senin ağzını sümerbank paspası gibi yırtarım terbiyesiz. ^^(Bkz:terbiyeli)
0 Responses