Gri


11-Turkuaz.mp3 - Göksel Baktagir www.zamansiz.com

Şarkıyı dinlerken yazmakla, okurken dinlemek arasında ki tad farkı nedir, deneyip göreceğim. Geçen sene bu zamanlar da bunu dinliyordum, bugün de. İnsanın hayatında değişmeyen ve değişmeyecek şeyler var. Zaman ve mekan kavramlarından bağımsız olarak. Bir nevi hayatın kontrol edilebilir kısımlarını oluşturan değerler bunlar. Bir de insanın elinde olmadan gelişen, sarmaşık gibi büyüyüp saran faktörler var ki bunların tümünde zaman ve mekan kavramları belirleyici rol oynuyor. Bir şekilde akan su yolunu buluyor ve siz çoğu zaman farkında da olmadan, neden hiçbirşey değişmiyor- değiştiremiyorum diye isyan ederken, bambaşka bir yolun ortasında buluyorsunuz kendinizi ve farkına vardığınız anda bu kez o yoldan çıkış noktasını aramaya başlıyorsunuz. Yolu gösterecek olan belki kapalı kaldığı yerde ışığı-sesi-sıcaklığı takip edip aydınlığı keşfedecek olan küçük bir kelebek, belki yukarıdan gürültüyle kopup gelip sizin de ortasında takılıp kaldığınız yolu bulacak bir sel. Evet insan hayatında kendi kontrolünden bağımsız, pek çok ufak şeyin varlığına bağlı etmenler var,ve hayat denilen olgu da her kimi zaman Jerry'nin Tom'a olan sevgisi gibi acımasız olabiliyor, fakat dibine kadar yaşanmadan, tüketilmeden de sizi terketmiyor. Neticesinde, edilgen bekleyişi etken bir hale geçirmek her zaman mümkün olmuyor. Ama vicdani rahatlığa erdirecekse kişiyi, seneye bu zaman da bu şarkıyı dinliyor olabilirsiniz..



Ramazan dolayısıyla kendisini kaptırdığı sufi müzik, annesinin " Hadi şu bilgisayara Carmageddon'u yükle de oynayayım cümlesiyle bozulan kaç evlat vardır. Bilmeyenler için, Carmegeddon iki serisi bulunan, zamanında Amerikan Rtük ü tarafından gençlerin kişiliklerinin bozulmasına sebep olacağı düşüncesiyle üretimi yasaklanan, zombilerin avlandığı bir araba yarışı oyunudur. Carmageddon-ney-ramazan paradoksunu Armageddon'a da bağlayıp yeni bir sonuç türetelim;






Tek bir güç hariç (ki o da ilahi güçtür), hiç bir pozitif negatif sosyal asosyal bilim, Steve Tyler bünyesinden Liv Tyler'i çıkartamaz.
0 Responses